Някой дали е правил машинно почистване на DPF/FAP филтър, и ако да- имали дълготраен ефект? Дали си заслужава ?
Коментари
AT
Anton Todorov
Сега пак говорих с мой познат, който си остави ДПФ-а за почистване преди около година и малко.
От сервиза му изпратиха филтъра в Румъния и се върна след 3 дена.
Резултат - Човека е супер доволен и вече над 50 хил. км. не е имал проблеми с мощност или пък грешки.
Преди това е било редовен проблем.
Специфика - платината и керамичната решетка са биле здрави и без проблеми.
Цена - общо 300 лв. с труда и транспортите.
Къде - някъде в София, не съм сигурен.
СВ
Стефан Въжаров
Правил съм водородно почистване ,трае 2 часа на 3000 оборота,не намерих разлика.Цената беше 60лв.
ЮС
Юлиан Стойчев
Колата сама си чисти DPF когато запълването му стигне определени проценти. Това се казва регенерация. Машинното почистване се налага когато в следствие на незавършени регенерации ДПФ се задръсти до толкова, че мотора да не може да работи нормално.
Важно е да се познава колата и да се усеща кога влиза в режим на регенерация. Когато това се случи е хубаво да се покара 20-30мин на по-високи обороти (примерно извън града с една предавка надолу).
Относно другия въпрос - няма как машинното почистване да има дълготраен ефект понеже мизериите се трупат винаги при градско шофиране и най- вече при студен мотор. Качеството на горивото също оказва влияние в скоростта на пълнене на ДПФ.
А самият процес на регенерация на ДПФ представлява подаване на по- голямл количество гориво с цел да се повиши температурата на изгорелите газове, които на свой ред да изгорят саждите в ДПФ. Симптомите са леко завишени обороти на празен ход при загрял мотор ( да не се бърка със повишените обороти на студен мотор), както и ако борд компа има моментен разход се наблюдава завишен моментен разход при спускане на наклон без подаване на газ когато използваме мотора като спирачка ( обикновено трябва да е 0 или някаква много близка стойност до 0)
Надявам се да съм ти помогнал.
Свали CarDiary, за да следиш разходите и важните срокове на автомобила си от едно място.
Коментари
Сега пак говорих с мой познат, който си остави ДПФ-а за почистване преди около година и малко. От сервиза му изпратиха филтъра в Румъния и се върна след 3 дена. Резултат - Човека е супер доволен и вече над 50 хил. км. не е имал проблеми с мощност или пък грешки. Преди това е било редовен проблем. Специфика - платината и керамичната решетка са биле здрави и без проблеми. Цена - общо 300 лв. с труда и транспортите. Къде - някъде в София, не съм сигурен.
Правил съм водородно почистване ,трае 2 часа на 3000 оборота,не намерих разлика.Цената беше 60лв.
Колата сама си чисти DPF когато запълването му стигне определени проценти. Това се казва регенерация. Машинното почистване се налага когато в следствие на незавършени регенерации ДПФ се задръсти до толкова, че мотора да не може да работи нормално. Важно е да се познава колата и да се усеща кога влиза в режим на регенерация. Когато това се случи е хубаво да се покара 20-30мин на по-високи обороти (примерно извън града с една предавка надолу). Относно другия въпрос - няма как машинното почистване да има дълготраен ефект понеже мизериите се трупат винаги при градско шофиране и най- вече при студен мотор. Качеството на горивото също оказва влияние в скоростта на пълнене на ДПФ. А самият процес на регенерация на ДПФ представлява подаване на по- голямл количество гориво с цел да се повиши температурата на изгорелите газове, които на свой ред да изгорят саждите в ДПФ. Симптомите са леко завишени обороти на празен ход при загрял мотор ( да не се бърка със повишените обороти на студен мотор), както и ако борд компа има моментен разход се наблюдава завишен моментен разход при спускане на наклон без подаване на газ когато използваме мотора като спирачка ( обикновено трябва да е 0 или някаква много близка стойност до 0) Надявам се да съм ти помогнал.